SAMSUN / İLKADIM - İLKADIM KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Nis

İlkadım Osmangazi İmam Hatip Ortaokulunda okul tanıtımı yaptık.

Nis

Öğretmen ve personelimize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Kanser" hakkında bilgilendirme yapıldı.

Nis

Samsun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Muzaffer BARLAK tarafından öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ÖZGÜR FİLİSTİN konulu konferans verildi.

Nis

Okul Sporları Geleneksel Türk Okçuluğu Minikler, Küçükler, Yıldızlar, Gençler İl Birinciliği sona erdi. Dereceye giren sporculara düzenlenen törenle madalyaları takdim edildi.

Okulumuz öğrencilerinden Ahyarı Ebrar Çalışkan Gençler B (kız) kategorisinde il üçüncüsü oldu.

Ahyarı Ebrar Çalışkan, Zeynep Usta, Safiyenur Balcı ve Tuğçe Beldek'ten oluşan takımımız Samsun İl ikincisi olmuşlardır. Geleneksel Türk Okçuluk Antrenörü öğretmenimiz Yusuf Ertürk'ü ve sporcularımızı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Nis

Sosyal Sorumluluk programı kapsamında 11.sınıf öğrencilerimizin organizasyonuyla iftarımızı öğretmen ve öğrencilerimizle okulumuzda açtık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinin iftar yemeğinde Felsefe öğretmenimiz Refiye Gümüş hocamızın emekliliği nedeniyle plaket takdim ettik. Hocamıza emeklilik hayatında sağlık ve mutluluklar diliyoruz.

Mrt

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında öğrencilerin kumbaralarında biriktirdiği paralar askıda ekmek olarak kullanılmaktadır.Toplanan paralar ekmek fırınına teslim edildi.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Kahraman ordumuzun tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen cansiperane bir şekilde mücadele ettiği sadece Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de akışını değiştirerek, zaferle taçlandırdığı tarihin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale Zaferini öğretmen ve öğrencilerimizin düzenlediği program ile kutladık.Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından  Kuran Tilaveti ve "Çanakkale Zaferi" adlı gösteriyle tamamlandı.Programda emeği geçen öğretmen , öğrenci ve Gençlik Merkezi çalışanlarına teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Hırvatistan ortaklığında bir Avrupa eTwinning projesi yürütülmektedir.

Mrt

Pi sayısının yaklaşık değeri 3,14 olduğu için her yıl 3'üncü ayın 14'üncü günü 1988 yılından beri "DÜNYA Pİ GÜNÜ" olarak kutlanıyor. Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel matematik sabiti'dir. İsmini, Yunanca çevre sözcüğünün ilk harfi olan ? den alır. Pi sayısı, Arşimet sabiti ve Ludolph sayısı olarak da bilinir. Fabrice Bellard, 2010 yılında Chudnovsky algoritması kullanarak sayının ilk 2.699.999.990.000 basamağını bulmuştur.  Dünya Pi Günü okulumuzda da çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

İlkadım İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında; “Çanakkale Ruhu” teması ile resim alanında yapılan yarışmada okulumuz 10. sınıf öğrencisi Beyzagül BAHAR 1. olmuştur. Kendisini  ve danışman öğretmeni Sibel BAŞARAN'ı tebrik ederiz.

Mrt

"Rabbim bir daha bu ülkeye İstiklal Marşı yazdırmasın” diye dua eden Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılında rahmetle yad ediyoruz.Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulunuz Meslek Dersleri öğretmenleri Sefer ÖZDEMİR ve Mustafa KALELİOĞLU rehberliğinde okulumzda her öğlen arasında öğrenciler ve öğretmenler tarafından muhabele okunmaktadır.

Mrt

ÇEDES kapsamında Değerler Kulübü çalışmaları devam etmektedir.

Şbt

12 . Sınıf ögrencilerimizle beraber "Kariyer Günleri ' etkinliğinde Üniversiteleri ve bölümleri tanıdık.